februarie 13, 2025
Workshop ONLINE AI sau N-AI?
Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la un nou eveniment marca COACH-USV*, ce va avea loc ONLINE.
AI sau N-AI? Oportunități și dileme ale inteligenței artificiale generative în educație Adresat cadrelor didactice, cercetători, doctoranzi și postdoctoranzi Trainer invitat: conf. univ. dr. Gabriela Grosseck, Universitatea de Vest din Timișoara Data: Joi, 20 februarie 2025 Ora: 17:00-19:00 ZOOM: https://us02web.zoom.us/meeting/register/hNqUkzt0QXqgQGjOiDHLnw Vă rugăm completați formularul de înscriere https://forms.gle/BZe3gU79YSMjX6oL6 Lansarea ChatGPT în noiembrie 2022 și evoluțiile rapide ulterioare au adus inteligența artificială generativă (genIA) în prim-plan, aducând schimbări majore în educație. Este deja încetățenit că GenIA deschide oportunități de a transforma felul în care predăm, învățăm și evaluăm. Acest workshop va fi o oportunitate de colaborare activă între participanți, axată pe utilizarea genIA pentru crearea de conținut educațional interactiv, personalizarea procesului de învățare și dezvoltarea unor metode de evaluare mai eficiente. Etica și integritatea academică vor fi teme de interes, discutând riscurile utilizării IA asociate cu părtinirile algoritmice (bias), confidențialitatea datelor, drepturile de autor sau potențiale fraude academice. Participanții vor descoperi metode prin care pot îmbunătăți activitățile didactice, crea materiale de curs mai relevante și elabora sarcini de evaluare care să încurajeze implicarea studenților și dezvoltarea gândirii critice, păstrând totodată integritatea academică și rolul esențial al profesorului. Ce vom explora împreună?-
- Instrumente și studii de caz – Care sunt cele mai relevante aplicații de genIA și cum sunt utilizate deja în învățământul superior? Vom analiza exemple de bune practici și vom discuta despre diverse aplicații.
-
- Etică și integritate academică – Cum ne asigurăm că IA este un sprijin pentru învățare și nu o cale spre superficialitate? Vom explora riscurile asociate utilizării IA în evaluare, cum ar fi plagiatul (generativ) și lipsa gândirii critice, dar și soluții pentru a implementa politici academice etice și responsabile.
-
- Cum construim sarcini de evaluare adaptate erei IA? – Vom explora metode concrete pentru a proiecta grile de evaluare, criterii, rubrici și probe adaptate unui mediu în care studenții pot folosi genIA.
